Wie ben ik?


Ik heet Mieke Groen en mag mijzelf natuurgeneeskundig paramedisch therapeut noemen, in de volksmond ook wel energiegenezer genoemd.
Mijn CV is er een van ‘meanderende aard’. Ik heb veel gewerkt in de secretariële dienstverlening, zowel als zelfstandige, als in loondienst bij verschillende bedrijven en organisaties. Ik hopte van de ene naar de andere plek, ik wilde me vooral niet binden.
Ik heb verschillende studies gedaan op allerlei gebied. Elke keer raakte ik weer verveeld en was het het weer niet. Al vanaf mijn 18e volgde ik allerlei cursussen op gebied van complementaire zorg naast mijn ‘gewone’ werk, niet wetende op dat moment dat dát wat ik als hobby erbij deed was wat ik echt moest doen..

Een basiscursus homeopathie, voetreflexmassage, Touch for Health, stoelmassage, TRE, mindfulness en jaren later de opleiding Energiegenezer bij de Energieschool. Daar heb ik geleerd mijn eigen schaduwkant te ‘belichten’; het onder ogen zien van wat je allemaal door onder andere ervaringen, opvoeding en leefomstandigheden met je meedraagt en wat voor invloed dat heeft op je zijn en handelen. Tijdens die opleiding leerde ik energetische massages te geven, ben ik Reiki master geworden, heb ik geleerd hoe je kan coachen, hoe te werken met de biotensor, Bachremedies in kan zetten, het effect van mediteren ontdekt en is mijn interesse gewekt in goede en gezonde voeding en te vertrouwen op intuïtie.
Ik kan wel zeggen dat deze 4-jarige HBO-opleiding mij veel inzichten heeft gegeven en mijn leven enorm heeft verrijkt.
Vervolgens ben ik trainingen Verbindende Communicatie gaan doen naar het model van Marshall B. Rosenberg’s Geweldloze Communicatie, bij Jan van Koert van Vine Coaching en Training. Onlangs ben ik een cursus Medische Basiskennis gaan volgen. En nog steeds heb ik een verlanglijstje van zaken waar ik me nog verder in wil verdiepen.
En toen ontdekte ik de kracht van Mindlink..

Moet je erin geloven, wordt mij vaak gevraagd?
Het antwoord is nee, maar je moet er wel zelf achter staan om mijn praktijk te bezoeken en dit niet doen omdat een ander het van je wil. Het is natuurlijk fijn als je er zelf voor open staat omdat je de dingen dan anders ervaart en er meer uit kan halen.
Op deze site staat slechts beknopt wat ik allemaal doe.
Neem gerust contact op bij specifieke vragen, klachten of problemen waar je tegen aan loopt zodat ik kan kijken of ik iets voor je kan betekenen.